Gå til innholdet

Påmeldingen til NM for transplanterte og nyresyke er åpen

Logo til mesterskapet er utarbeidet av Tiril Leggett/Stiftelsen Organdonasjon

Mesterskapet går av stabelen 6. - 8. september.

11.03.2024

LNT har i samarbeid med LHL Transplantert og Stiftelsen Organdonasjon den store gleden av å invitere til historiens første norgesmesterskap for transplanterte og nyresyke 6. – 8. september!

Norgesmesterskapet arrangeres ved Norges Idrettshøgskole i Oslo, og det planlegges for et variert utvalg av øvelser for alle og enhver. Det blir både en konkurranseklasse og en åpen klasse i flere av øvelsene, slik at mesterskapet ivaretar de konkurranselystne og de som ønsker et lavterskeltilbud. I løpet av helgen settes det av masse tid til sosialt samvær og innhold av den mer faglige sorten.

Idrettsgrenene og inndeling i klasser

Norgesmesterskapet gjennomføres på friidrettsbanen og kastebanen ved Norges Idrettshøgskole lørdag 7. september. Under mesterskapet vil det være mulig å delta i en rekke individuelle idrettsgrener. Det legges opp til at deltakere kan delta i flere øvelser hvis ønskelig. Deltakere kan melde seg på følgende øvelser:

  • 60 meter
  • 100 meter
  • 1 500 meter
  • 3 000 meter
  • Lengde
  • Lengde uten tilløp
  • Liten ball
  • Kule
  • Petanque 1v1

Som nevnt, planlegges det for at alle øvelser vil ha en konkurranseklasse og en åpen klasse for de som ønsker et lavterskeltilbud. I åpen klasse kan alle delta uansett fysisk form, og resultatene blir ikke registrert. I tillegg vil utøverne deles inn i klasser basert på alder og kjønn.

NB! Øvelsene og klasseinndelingene avhenger av antall påmeldte deltakere. Ved lav påmelding til enkelte grener, kan det hende at øvelsen faller bort fra programmet. Deltakere som har meldt seg på øvelser som strykes vil bli informert om dette.

Mesterskapshotell og reisekostnader 

Vi har inngått avtale med Thon Hotel Storo som det offisielle mesterskapshotellet, og alle deltakere innlosjeres her. Oppholdet på Thon Hotel Storo inkluderer overnatting to døgn med frokost, bankettmiddag lørdag 7. september og lunsj søndag 8. september.

Mer informasjon om hotellet finner du her: https://www.thonhotels.no/hoteller/norge/oslo/thon-hotel-storo/

Deltakere må selv planlegge og dekke alle reisekostnader i forbindelse med deltakelse. Dette gjelder reise til, reiser mellom hotellet og Norges Idrettshøgskole samt hjemreise. Arrangørkomiteen vil være behjelpelig med tips til transport til Thon Hotel Storo og Norges Idrettshøgskole.

Egenandel og påmelding

Egenandel for deltakelse er kr. 1 000,- 
Egenandelen dekker både deltakelse og hotellopphold, inkludert bankettmiddag. 
Ved påmelding må det oppgis om du er medlem av LNT eller LHL Transplantert.
Alle deltakere må være medlem, og medlemskapet verifiseres av foreningene.
Påmelding godkjennes ikke før egenandelen er registrert betalt.

Hvis ønskelig, kan deltakere melde seg på med en pårørende. Dette må i så fall oppgis ved påmelding. Egenandel for pårørende er kr. 1 000,-

NB! Pårørende kan ikke delta i mesterskapet.

Påmeldingsskjema: For å melde deg på må du fylle inn påmeldingsskjemaet som du finner her. 

Påmeldingsfrist er 26. mai.

Tentativt program

Programmet for helgen er ikke spikret, men det vil legges ut oppdateringer på LNTs hjemmeside. Alle deltakere vil også informeres fortløpende om endringer i programmet. Under følger foreløpig program:

Fredag 6. september

  • Kl. 15:00 – 20:00: Ankomst og innlosjering på Thon Hotel Storo
  • Kl. 20:00 – 21:00: Registrering og informasjonsmøte

Lørdag 7. september

  • Kl. 09:30 – 10:30: Ankomst og registrering på Norges Idrettshøgskole
  • Kl. 10:30 – 11:00: Oppvarming ved fysisk trener/fysioterapeut
  • Kl. 11:00 – 17:00: Norgesmesterskapet
  • Kl. 19:30 – 22:00: Bankettmiddag og premieutdeling på Thon Hotel Storo

Søndag 8. september (fagseminar på Thon Hotel Storo)

  • Kl. 10:00 – 10:30: Innlegg fra LNT, LHL Transplantert og Transplantertes Idrettsforening (TIF)
  • Kl. 10.30 – 11.00: Innlegg fra samarbeidspartnere
  • Kl. 11:00 – 12:00: «Bivirkninger av medisiner» v/ ekstern foredragsholder
  • Kl. 12:00 – 13:00: «Fysisk aktivitet» v/ ekstern foredragsholder
  • Kl. 13:00 – 13:30: Innlegg fra Stiftelsen Organdonasjon
  • Kl. 13:30 – 14:30 Lunsj

NB! Programoppsett og tider er ikke endelige. Endringer kan forekomme, informasjon om dette vil bli delt med deltakere.

Hvorfor arrangerer vi NM?

Fysisk aktivitet er en viktig driver for livskvalitet og mestring for alle, og kanskje særlig for våre pasientgrupper. LNT arbeider for transplanterte og nyresykes interesser, og er opptatt av å inspirere og motivere til å ta helsefremmende valg som bidrar til økt livskvalitet og bedre helse.

For flere av LNT og LHL Transplantert sine medlemmer kan imidlertid terskelen være høy for å delta i vanlige bedriftsidretter eller idrettsarrangementer med deltakere som ikke har de samme utfordringene som dem selv. Vi erfarer at våre medlemmer ønsker å delta i treningsgrupper og aktiviteter med likesinnede som har gått gjennom samme sykdom, og kjenner til utfordringene som kan oppstå som følge av sykdommen. En sentral målsetning for norgesmesterskapet er derfor å bidra til økt livskvalitet gjennom fysisk aktivitet og sosialt samvær.

Bli med på å gjenreise TIF! 

Transplantertes Idrettsforening (TIF) er en landsomfattende idrettsforening for transplanterte som behandles med immunsuppresive medikamenter. Foreningen ble stiftet i 1987, og har som formål å fremme idrett og mosjon i sunne former. TIF har blant annet vært ansvarlig for å sende norske deltakere til både EM og VM. De siste årene har dessverre aktiviteten i TIF dalt betraktelig, og foreningen står per i dag uten et styre. Norgesmesterskapet har derfor også som en viktig målsetning å gjenreise aktiviteten i TIF og etablere et nytt styre.

Vi ønsker deg velkommen til en historisk helg i Oslo!

          

Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt på post@LNT.no eller telefon 23 05 45 50

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO Kontonr.: 8230 06 01398 Vipps 125073