Gå til innholdet

Frivillighet er selve hjertet og drivkraften i LNT

Frivillighetens dag er 5. desember.

05.12.2023

Av Nikolai Raabye Haigen, styreleder i LNT

I dag er FNs internasjonale dag for frivillighet. En dag hvor man setter ekstra fokus på viktigheten av frivillig innsats. Som en frivillig pasient- og brukerorganisasjon som LNT er, så sier det seg nesten selv at frivillighet og engasjement er selve hjertet og drivkraften for organisasjonen, men slik innsats skal man aldri ta for gitt. Det å kunne bruke sin tid og energi, i en ellers så hektisk hverdag, på å gjøre det lille ekstra for at vår gruppe skal få en bedre hverdag, er helt uvurderlig. Det er nettopp frivilligheten rundt om i fylkene som gjør oss til den organisasjonen vi er den dag i dag.


LNTs styreleder, Nikolai Raabye Haugen. 

Noe av det viktigste frivillighetsarbeidet vi har er likepersonstjenesten. Hvert enkelt fylkeslag i LNT har en likepersonstjeneste. Tjenesten består av ildsjeler som bruker sine erfaringer som nyrepasient, transplantert eller pårørende til å kunne hjelpe andre som virkelig trenger det. De besøker dialyseenhetene rundt omkring, serverer gjerne kaffe og kake og setter av tid til en god prat. Dette er frivillighet på sin beste, og som igjen er uvurderlig. Det å kunne hjelpe andre i en tøff og sårbar situasjon, er noe av det mest verdifulle man kan gjøre som frivillig i LNT, som blant annet likepersonstjenesten gjør.

Det å være frivillig i LNT kan bety så mangt. Foruten likepersonsarbeid, kan man bidra til aktiviteter rundt omkring i landet, og ved å sitte i råd og utvalg både på fylkesnivå og nasjonalt, for eksempel. 

Det jeg prøver å si, er at LNT er avhengig av ildsjeler som bidrar i stor og smått. Uten frivillige i organisasjonen, hadde vi aldri vært så mange medlemmer som vi er i dag, nemlig 3280. Så mange medlemmer har vi aldri vært tidligere. Alt dette takket være engasjerte ildsjeler rundt omkring i landet, som forteller om viktigheten av LNT og hva vi tilbyr lokalt og nasjonalt for at vår gruppe skal kunne ha noen å prate med og få en bedre hverdag.

En stor takk til deg som legger x antall timer og energi i å gjøre verden til et bedre sted for våre medlemmer. En stor takk til deg som drar ut på dialysen rundt omkring i fylket, eller er tilgjengelig på telefon for å kunne stille opp for mennesker som virkelig trenger det. Tusen hjertelig takk.

Vil du være frivillig i LNT? Ikke nøl med å ta kontakt! 

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO Kontonr.: 8230 06 01398 Vipps 125073