Gå til innholdet

Hva kan legene gjøre?

Nå vet du ganske mye om hvordan det er å bli syk i nyrene, så da har du kanskje lyst til å høre litt mer om hva legene kan gjøre for meg.

Først av alt vil jeg fortelle deg hva som skjer, når nyrene er syke, men de orker å jobbe litt selv også. Etterpå skal du få høre hva som skjer, når nyrene ikke greier å jobbe i det hele tatt.

Vet du hva det er å ta en blodprøve? Det har du kanskje gjort allerede.

Når nyrene er syke, og legen tar en blodprøve som han undersøker godt, vil han kunne bestemme hvilken mat som jeg kan spise, og hvilken mat jeg må være forsiktig med. Legen bestemmer altså hvilken type mat som passer til min sykdom, for som du forstår, er det mange forskjellige typer sykdom i nyrene.

Jeg må kanskje slutte å spise bananer og nøtter. Og kanskje også jordbær. Og så sier legen at jeg ikke får drikke så mye melk som jeg vil, eller ha så mye salt i maten som vanlig.

Hva jeg spiser og drikker, er altså viktig for at jeg skal kunne ha det så bra som mulig. Derfor må jeg være veldig nøye med akkurat dette.

Legen kan også hjelpe den syke nyren med litt medisin, men ikke bestandig. Og så husker du kanskje at jeg kan få litt mer av de røde lastebilene som vi snakket om tidligere.

Men det er også viktig at jeg er ute i frisk luft, holder meg i god form og prøver å ha det så godt som mulig.

Da er det lurt å gjøre slike ting som jeg liker aller best. Kanskje det er å fiske eller å gå på tur eller stå på ski.

Det finnes mange muligheter for den som har lyst til å gjøre noe spennende ute i god, frisk luft.


Les neste del:
Hemodialyse (HD)

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO Kontonr.: 8230 06 01398 Vipps 125073