Gå til innholdet

Thon Hotel Munch virker som nytt pasienthotell fra 1. mars

Utsikt fra hotellet. Foto hentet fra www.thonhotels.no

Hotellet ligger i Oslo sentrum.

31.01.2024

Løsningen skal gjelde fra og med 1. mars 2024 – og inkluderer overnatting og mattilbud. Det blir satt opp transport med faste avganger til og fra Rikshospitalet, i tillegg til taximuligheter ved behov.

— Med denne løsningen kan vi samle grupper av pasienter med samme behov, for eksempel transplanterte, gi alle pasientene et fullverdig tilbud med hensyn til mat og sikre at pasientene blir ivaretatt på en god måte gjennom driften som Compass Group/Medirest står for. Vi vil øke hotellkapasiteten til det som er antatt å være vårt behov. Vi vil tilby gode transportløsninger fra hotellet til Rikshospitalet, opplyser Morten Bråthen, som er ansvarlig for hotelldriften ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Thon Hotel Ullevaal Stadion ble ingen suksess

I et informasjonsskriv som LNT har fått tilgang til, heter det at Oslo sykehusservice ønsker et helhetlig og robust overnattingstilbud for pasientene på Rikshospitalet som har behov for hotellovernatting. Løsningen på Thon Hotel Ullevaal Stadion har ikke vært optimal for verken pasienter eller sykehuset.

Compass Group vil drive Thon Hotel Munch  etter samme modell som ble brukt ved driften av Gaustad hotell.

Hotellet ligger i Oslo sentrum, et spydkast unna Tinghuset og Hotel Bristol. Det er umiddelbar nærhet til en rekke tilbud, slik som shopping, restauranter, teater og offentlig transport. Sentrum parkeringshus ligger rett ved siden av hotellet.

Ved siden av kvalitetsforbedringer vil den foreslåtte løsningen gi lavere totalkostnader for sykehuset, opplyser Oslo sykehusservice.

Kapasitet: Thon Hotel Munch har like stor kapasitet som Gaustad hotell hadde før avviklingen. OUS får like mange rom uten begrensninger. Det betyr bedre kapasitet til pårørende og ledsagere, i tillegg til at det her er rom for å utvide kapasiteten. Hotellet vil i hovedsak bli brukt av pasienter ved OUS – uforstyrret av landskamper, byggearbeider, konferanser eller konserter.

Restaurant og kjøkken: Hotellet har eget kjøkken og restaurant til alle gjestene. Gjestene får servert alle måltider i eget lokale. Menyen vil være i henhold til spesifikasjoner og innspill fra klinikkene.

Standard: Hotellet har tilsvarende standard som Gaustad hotell, med enkeltrom, dobbeltrom og noen familierom.

Fasiliteter: Bagasjeoppbevaring, døgnåpen resepsjon, sen utsjekk og tidlig innsjekk ved ledig kapasitet, vaskeritjenester, gratis trådløst internett, mm.

Generelt: Alle rom er røykfrie, husdyr er ikke tillatt og det finnes parkering i nærheten mot avgift.

Ekstra fasiliteter: Det vil være mulighet til å etablere spesialrom for pasienter med smitte.

Transport: Hotellet ligger litt lenger unna Rikshospitalet (4,7 km) enn Thon Hotel Ullevaal Stadion (2,1 km). Oslo sykehusservice vil fortsette transporttilbudet med faste avganger som i dag. Fra Thon Hotel Munch vil det i tillegg være mulighet for kollektivtransport med trikk 17 og 18 både til Ullevål sykehus og Rikshospitalet.

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Fredrik Selmers vei 2 Kontonr.: 8230 06 01398 Vipps 125073