Gå til innholdet

OsloMila 2018 - Hege Bøkko og transplanterte løper for organdonasjon

2. juni går startskuddet for historiens første utgave av OsloMila.

18.04.2018

For første gang arrangeres OsloMila, et mosjonistløp for alle, med fokus på løpeglede. Stiftelsen Organdonasjon er med som veldedig samarbeidspartner. Målet er å skape bevissthet om, og vise de positive sidene ved, organdonasjon.

Hege Bøkko og flere transplanterte løper

Med seg på laget har Stiftelsen Organdonasjon skøyteløper Hege Bøkko, som er ambassadør for saken. Bøkkos far og bror har begge fått en ny nyre. Transplantertes Idrettsforening (TIF) er også med, og stiller med flere løpere som alle har fått et nytt organ.

Løp for organdonasjon

– Dette kommer til å bli et fantastisk arrangement, som vi gleder oss til å være med på. Vi håper at så mange som mulig vil bli med å farge OsloMila grønn og hjelpe oss å spre vårt livreddende budskap, sier informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon, Aleksander Sekowski.

Alle kan være med

– Vi er svært glade for å ha med oss Bøkko og TIF, men alle er hjertelige velkomne til å løpe for saken, stille som frivillig eller lage liv i løypa, sier Sekowski.

Stiftelsen Organdonasjon selger et begrenset antall startnummer for de som ønsker å løpe for saken. De som løper for organdonasjon vil få en grønn t-skjorte, slik at vi blir godt synlige i løpet.

Nytt løp i Frognerparken

OsloMila går av stabelen 2. juni, og er et helt nytt løp, som arrangeres av Oslo Maraton og Sportsklubben Vidar. De som deltar kan velge mellom distansene 3 km (“3 for alle”) og 10 km.

– Vi gleder oss til å skape en løpefest gjennom Frognerparken. Dette er et lavterskeltilbud for hele familien, og passer både for de ambisiøse og de som vil oppleve en dag med mye aktivitet og moro, sier markedsansvarlig i OsloMila, Cecilie L’Orsa Tveit.

Til inspirasjon

OsloMila satser på liv i løypa og lover DJ, heiagjenger og en spennende lydtunnel.

– Vi er glade for å sette fokus på organdonasjon. Dette er noe alle bør ta stilling til, og vi håper vi kan bidra til at enda flere snakker med sine nærmeste om temaet. Det at et eget lag med mennesker som har fått et nytt organ er med og løper, er vi sikre på vil være til inspirasjon for mange, avslutter Tveit.

Teksten ble sendt ut som pressemelding av Stiftelsen Organdonasjon 18. april. 

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO Kontonr.: 8230 06 01398 Vipps 125073