Gå til innholdet

Marit Gonsholt takker av etter ni år som daglig leder

Påtroppende og avtroppende daglig leder i LNT, Marit Lundberg og Marit Gonsholt.

Telemarkingen melder overgang til pensjonistenes rekker, og gir stafettpinnen videre til Marit Lundberg.

10.01.2021

Gonsholt legger ikke skjul på at hun ser fram til å bli pensjonist.

— Nå gleder jeg meg til å styre dagene helt selv. Det blir dog leit å forlate flotte kolleger her i kontorfellesskapet. Det har vært en spesiell og interessant erfaring å jobbe i frivillig organisasjon, sammenlignet med arbeidslivet ellers, sier Gonsholt, som har 30 års fartstid fra Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Hva har vært mest givende med å jobbe i LNT?

— Jeg trives godt med å organisere. Det er min greie. Det har vært givende å organisere og arrangere kurs og landsmøter til det beste for pasientene og medlemmene, sier Gonsholt.

Omstruktureringer

I løpet av sine nærmere ni år i LNT, har hun tatt initiativ til ulike omstruktureringsprosesser i LNTs administrasjon, med tanke på arbeidsoppgaver og stillinger. Det har blant annet resultert i en økning fra 2,5 til 3 stillinger, samt opprettelsen av stillingen redaktør og kommunikasjonsansvarlig.

— Denne videreutviklingen av administrasjonen er jeg veldig forøyd med. Det har vært til det beste for LNT, mener Gonsholt.

Hva tenker du om å overlate roret til Marit, Marit?

— Det blir bare bra. Jeg føler at vi er like på mange måter. Jeg har stor tillit til at dette går aldeles utmerket. Det er bare artig å overlate roret til en kollega, smiler hun.

Fokus på prosjektarbeid

De to har hatt muligheten til å få en god overlapp, ettersom det har vært klart siden mars at Marit Lundberg skal overta. Denne sømløse overgangen har sikret god kunnskapsoverføring mellom de to.

— Jeg ser fram til å bygge videre og satse mer på prosjektarbeid i organisasjonen. Det innebærer også å hjelpe fylkes- og lokallagene til å få til prosjekter lokalt. Administrasjonen kan bidra til hvordan man kan søke og finne prosjekter, forsikrer Lundberg.

Lundberg har jobbet som organisasjonskonsulent i LNT siden 2019. Hun synes det er givende å jobbe for å gi en gruppe mennesker et tilbud de har behov for, gjennom informasjon, aktiviteter og arrangementer.

— Det er fint å jobbe så nært med mennesker og bli kjent med folk over hele landet, sier Lundberg.

Gonsholt, på sin side, ser fram til å være mer på hytta – og ikke alltid dra hjem derfra på en søndag. Ellers kommer hun til å fortsette med barnebarnpass, turer i skog og mark og stolpejakt.

— Jeg har jobba helt siden endt skolegang, så nå synes jeg at jeg har gjort mitt. Jeg vil gjerne ønske LNT lykke til videre på veien, smiler Gonsholt.

Brian er LNTs nye organisasjonskonsulent

LNTs ferskeste signering heter Brian Alexander Norem, som nå bekler Lundbergs tidligere rolle som organisasjonskonsulent. Stillingen innebærer i hovedsak ansvar for LNTs barne- og ungdomsarbeid, samt prosjektarbeid og oppgaver knyttet til økonomi og medlemsregister.

— Det var fokuset på barn og unge som tok oppmerksomheten min og som motiverte meg ved stillingen. LNT virker som en veldig fin organisasjon som jobber for et viktig formål, sier nyervervelsen.


Brian på plass på kontoret. 

27-åringen står bokført med en mastergrad i idrettsvitenskap, og har blant annet tilegnet seg erfaring fra frivilligheten gjennom ulike roller i idrettslag.

— Jeg kan bidra med kunnskap og erfaring om prosjektarbeid og arrangementsarbeid. Jeg kommer inn med nye synspunkter og ser litt annerledes på ting. Organisasjonsmessig vil jeg bidra til å utvikle organisasjonen videre, sier Norem.

Arsenal-tilhengeren ser fram til å lære mer om det å jobbe for et viktig formål. Noe som betyr mye for mange, og som ikke måles i tall. Det motiverer ham å være en del av et miljø der det ikke handler om å tenke profitt.

— Ellers ser jeg fram til å lære om hvilke utfordringer våre medlemmer står overfor i hverdagen. Det blir mye variert å sette seg inn i, sier han.

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO Kontonr.: 8230 06 01398 Vipps 125073