Gå til innholdet

ExtraStiftelsen-midler til ungdomsleir

Sekretariatets trekløver: Redaktør og kommunikasjonsansvarlig Jon Anker Lisberg Sarpebakken, organisasjonskonsulent Ingvild Østli og daglig leder Marit Gonsholt. Foto: ExtraStiftelsen

-Vi har drømt om å arrangere en slik ungdomsleir, smiler organisasjonskonsulent, Ingvild Østli.

11.12.2018

Hvilke prosjekter som mottar støtte gjennom ExtraStiftelsens Helst høst-tildeling blir annonsert lørdag 15. desember. Denne uken er imidlertid stiftelsen ute på overraskelsesbesøk hos noen utvalgte prosjektledere. Tirsdag 11. desember dukket de opp med blomster og sjekk til LNTs organisasjonskonsulent, Ingvild Østli, som er prosjektleder for Livspositivisme gjennom felles aktivitet.

-Det var veldig gøy og helt uventet, sier en forfjamset prosjektleder om besøket, som tydelig som bardust på.

Behov for leir for ungdom også

LNT har i flere år, ved hjelp av ekstern økonomisk støtte, arrangert en barne- og familieleir for sin yngste gruppe (nyresyke og organtransplanterte barn med foresatte og søsken). Der har de har møtt andre i samme situasjon som dem selv, utvekslet erfaringer, møtt forståelse for sine behov og fått delta i tilrettelagte aktiviteter. Vi har fått tilbakemeldinger på at nettverket fra leiren har bidratt til at de har fått en lettere vei gjennom denne overgangsfasen, da de har kunnet snakke med likesinnede om alle utfordrende ting som det å ta medisiner på skolen, å vise arret etter transplantasjonen under gymtimen, manglende energi sammenlignet med friske klassekamerater og lignende.

De positive erfaringene LNT har tilegnet seg fra barne- og familieleiren har gjort at vi ser et behov for en lignende samling for ungdom og unge voksne nyresyke og organtransplanterte. Vi har sett hvor viktig det er å være sammen i en setting der man får positive livserfaringer på tross av sin sykdom og tilstand. Ungdomstiden med alt den innebærer av selvstendighetsgjøring fra familie, identitetssøknad, veivalg for fremtiden, pubertet, overgangen til voksenliv, og mye annet, gjør ungdom til en sårbar gruppe i seg selv, om ikke man har en livsinngripende sykdom også å ta hensyn til.  

Prosjektleder Ingvild er henrykt over at søknaden om støtte ble innvilget av ExtraStiftelsen.

-Det betyr veldig mye å få muligheten til å skape aktiviteter for de unge medlemmene våre. Vi har drømt om å kunne arrangere en ungdomsleir, fordi vi ser at barne- og familieleiren betyr så mye for de som er der, smiler Østli.

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Fredrik Selmers vei 2 Kontonr.: 8230 06 01398 Vipps 125073