Gå til innholdet

Ønsker du å gi en pins til din levende nyregiver?

Høsten 2017 begynte Rikshospitalet å dele ut pins til alle levende givere av nyre. Gesten ble innført i forbindelse med at sykehuset i 2017 rundet 3000 transplantasjoner med levende nyregiver. Pinsen er et konkret uttrykk for å vise takknemlighet for den store livshendelsen det er å gi en nyre.   

Etter at praksisen ble innført, har Rikshospitalet fanget opp at flere tidligere resipienter ønsker å gi en slik pins til sin levende giver.

Derfor har LNT og Rikshospitalet blitt enige om at LNT skal tilby dette som en mulighet til de som ga og mottok nyre før man begynte å dele ut pins. Etterspørselen har antydet at det fortrinnsvis er mottakeren av organet som ønsker å gi pins til donoren sin. Det er imidlertid også åpent for at donoren kan bestille til seg selv.

Med pinsen følger et takkekort, men man står fritt til å formulere et eget kort dersom man ønsker det. På kortet står det følgende:

«Å gi en nyre er en stor og viktig livshendelse. For å kunne hjelpe et annet menneske har du valgt å gå gjennom et inngrep med ubehag og risiko. Det er få gjerninger som kan måle seg med dette når det gjelder å vise medmenneskelighet. Vi ser derfor på deg som en helt, og som en anerkjennelse ønsker vi å gi deg denne PIN’en. Bær den med stolthet!»

For bestilling: Send e-post med leveringsadresse og antall pins til post@lnt.no, eller kontakt oss på telefon 23 05 45 50. 

Pris: 85,- kroner. 


Kortet og pinsen. 
 

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Fredrik Selmers vei 2 Kontonr.: 8230 06 01398 Vipps 125073