Gå til innholdet

LNT skal lage en fysisk utgave av kokeboken for nyrepasienter

Kommer på norsk, engelsk og arabisk.

20.01.2023

Kosthold er en viktig del av hverdagen for kronisk nyresyke og transplanterte. I februar 2022 lanserte LNT en digital kokebok med spesialtilpassede oppskrifter for personer med nyresykdom. Kokeboken består av oppskrifter tilpasset tre sykdomsbilder: predialyse, i dialyse og transplantert. Oppskriftene er utarbeidet av Grethe Wang, klinisk ernæringsfysiolog med spesialkompetanse på kosthold for nyrepasienter.

Den digitale kokeboken er tilgjengelig for LNTs medlemmer ved å logge inn nede til høyre på vår hjemmeside.

Bli medlem

— Den digitale kokeboken er veldig populær blant våre medlemmer, men vi ser at det også er behov for en fysisk utgave. Derfor søkte vi prosjektmidler hos Stiftelsen Dam – og fikk innvilget midler. Vi tar sikte på å ferdigstille kokeboken i løpet av første halvår 2023, sier Marit Lundberg, daglig leder i LNT.

Gratis for medlemmer

Kokeboken blir gratis for LNTs medlemmer. Ikke-medlemmer vil få mulighet til å kjøpe den. Den vil komme i en norsk, engelsk og arabisk utgave. 

Kokeboken vil bestå av følgende fem kapitler:

  1. Kosthold for personer med kronisk nyresykdom
  2. Oppskrifter for pasienter med kronisk nyresykdom som ikke har startet i dialyse
  3. Oppskrifter for pasienter i dialyse
  4. Kostanbefalinger for transplanterte
  5. Tips og triks: Hvordan tilpasse kostholdet til ulike sesonger, ferie, restaurantbesøk og andre tilstelninger

— LNT får mange henvendelser om kosthold – så det er svært gledelig at vi kan tilby en kokebok både i digital og fysisk versjon. Vi håper og tror at mange får utbytte av det, sier Lundberg.

 

 

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO Kontonr.: 8230 06 01398 Vipps 125073