Gå til innholdet

LNT inngår avtale med hudlegene i Askin’

Ny medlemsfordel for LNTs medlemmer.

27.10.2020

Organtransplanterte er en gruppe som er særlig utsatt for å utvikle hudkreft og andre hudkomplikasjoner. Det er derfor viktig med regelmessig kontroll av huden og tidlig behandling ved komplikasjoner. Ventetiden for time hos hudlege kan imidlertid ofte være lang. LNT-nytt har flere ganger omtalt at kapasiteten på eksempelvis hudavdelingen på Rikshospitalet har vært sterkt presset.

Nå har LNT innledet et samarbeid med hudspesialistene i Askin’, som tilbyr digitale bilde- og videokonsultasjoner. Hudlegene har spesialkompetanse innenfor ulike felt, deriblant hudproblematikk hos organtransplanterte. Gründer Mohammed Rizvi, som også jobber som hudlege ved hudpoliklinikken på Rikshospitalet, mener at mange pasienter kan hjelpes digitalt.

— Hudfaget er et visuelt fag. Mange problemstillinger kan løses ved å se på et bilde, samt å se på sykehistorien til pasienten. Studier viser at om lag 70 prosent av henvendelsene til hudspesialister kan løses ved teledermatologi, altså via bilde- eller videokonsultasjon, sier Rizvi, som forsker på hudkreft hos organtransplanterte i sin doktorgrad.


Mohammad Rizvi. Foto: Askin'

Rizvi påpeker at målet med Askin’ er å gjøre hudlegekompetanse lettere tilgjengelig. Tilbudet kan dessuten være nyttig for de som bor i grisgrendte strøk.

— Bildekonsultasjon kan i mange tilfeller avkrefte at det er behov for å dra til hudspesialist. I andre tilfeller kan vi avdekke at det haster med behandling, og sende henvisning til offentlig spesialist, forklarer Rizvi.

— Viktig supplement

Daglig leder i LNT, Marit Gonsholt, er klar på at denne digitale løsningen ikke erstatter den fysiske hudlegen som tar prøver og ser den enkelte pasient, men at det er et etterlengtet tilskudd.

— Dette kan være et viktig supplement til det offentlige helsevesenet, som dessverre ofte har lang ventetid. Kanskje kan det bidra til at flere får sjekket sine hudplager på et så tidlig stadium som mulig, sier Gonsholt.

10 prosent rabatt

Medlemsavtalen innebærer 10 prosent rabatt på gjeldende pris. Bildekonsultasjon koster i utgangspunktet 595 kroner, mens videokonsultasjon koster 995. Selv om hudplager sannsynligvis i størst grad gjelder våre transplanterte medlemmer, gjelder selvsagt medlemsfordelen for alle medlemmer.

Slik fungerer det

Bildekonsultasjonen fungerer ved at du sender bilder og beskrivelse av hudplagen din via appen «Askin» eller i nettleseren din. Du logger inn med bankID og kan betale med Vipps, bankkort eller faktura. For å få rabatt, bruker du koden LNTMEDLEM. Hudlegene gjør en vurdering og gir behandling, resept eller henvisning om det er nødvendig, samt rapport til fastlege. Du er garantert svar innen 24 timer på virkedager. Svaret får du rett til din mobil, med eventuell e-resept.

Klikk her for å lese mer på Askin' sine sider. 

«Send på vegne av»

For de som ikke er så drevne i den digitale verdenen, finnes det en funksjon som muliggjør at andre kan sende på vegne av deg. Et barn eller familiemedlem kan logge seg inn med sin bankID, og legge inn pasientens fødselsnummer.

Personvern

Askin’ opplyser at de har jobbet mye med å ivareta alle hensyn til personvern, og at løsningen følger alle krav fra Norsk Helsenett, Datatilsynet og Direktoratet for e-helse. Systemene er utviklet i tråd med normen for informasjonssikkerhet i helsetjenesten. Dette innebærer innebygd personvern, innlogging med BankID (sikkerhetnivå 4), kryptert dataoverføring og lagring. De fører pasientjournal og følger strenge rutiner. 

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Fredrik Selmers vei 2 Kontonr.: 8230 06 01398 Vipps 125073