Gå til innholdet

Har du meldt deg på likepersonskurs helgen 13. - 14. oktober?

Fristen for å melde seg på årets kurs går ut 20. september.

13.09.2018

Årets utgave av kurset går av stabelen på Scandic Hell ved Trondheim Lufthavn Værnes - og går over to dager. LNT håper at kurset får god oppslutning, da det blir viktig å øke beholdningen av likepersoner i tiden fremover.

Likepersonskurset bidrar til at man lettere kan kjenne sin rolle som likeperson, slik at man er så godt forberedt som mulig til å gå i besøkstjenesten, eller å være kontaktperson. Blant temaene på kurset er etikk, kommunikasjon og sorgreaksjoner.

-Etterspurt

Kari Jilg, fra besøkstjenesten i Oslo og Akershus, er blant dem som har vært besøker i mange år, men som har planer om å trekke seg tilbake. Hun er klar på viktigheten av å ha en besøkstjeneste. 

-Vi blir alltid veldig godt mottatt, både av helsepersonell og de som er nye i dialysen. Vi er etterspurt, og mange er veldig glad for at vi kommer, forsikrer hun, før hun legger til:

-Det er veldig givende å snakke med dem og bringe positivitet inn i livene deres.

Påmeldingen til kurset må gå via fylkeslaget, ettersom fylkeslagets styre skal vurdere i hvilken grad de interesserte er skikket til å være likeperson.

Vi starter lørdag 13. oktober kl. 11.00 og avslutter søndag til lunsj - ca. kl. 14.00.

LNTs likepersoner inkluderer følgende:

  • Besøkstjenesten, med besøkere som likepersoner
  • Leverkontakter
  • Pancreaskontakter
  • Familiekontakter
  • PD-kontakter

LNT dekker kost og losji fra lørdag til søndag og bestiller hotellrom. Deltakerne må selv bestille og legge ut for reisen, men får dekket billigste reisemåte

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Grenseveien 99 Kontonr.: 8230 06 01398