Gå til innholdet

Funksjonshemmet minutt for minutt

23.02.2017

Fra Unge Funksjonshemmede:

"There’s a new circus in town! En gjeng gøyale, oppegående og ambisiøse unge mennesker er dumpa midt i storbyjungelen, klare til å ta fatt på den usannsynlige oppgaven: å overleve i storsamfunnet med et snev av livskvalitet, MED EN FUNKSJONSNEDSETTELSE! Løkke te! 

De underholder, de byr på seg sjæl og de viser frem sin sårbarhet i et crazy forsøk på å bli forstått. A4 livet har aldri vært mindre A4. Å ha det godt har aldri vært mer slitsomt. Et unikt show hvor DU får sjansen til å kjenne på den gode følelsen ”sympati som ikke koster noe særlig eller krever noe av meg”. 

Dette blir moro! Kom og se!!!"

Forestillingen koster kr 150,- per person, og billetter kan kjøpes på Ticketmaster.

Les hele saken fra Unge Funksjonshemmede her.

Unge funksjonshemmede arrangerer jobbsøkerkurs

02.02.2017

Fra Unge funksjonshemmede:

Vi starter opp onsdag 1. mars kl. 11.30 og holder på til torsdag 2. mars kl. 15.00. Vi arrangerer kurset i samarbeid med JobbX.

På kurset vil vi gjennomføre en egenkartlegging, i tillegg til at vi lærer å skrive søknad og CV. Man vil få mange jobbsøkertips i løpet av kurset, og målet er at man lærer alt man trenger å vite for å lage en best mulig søknad. Dessuten skal vi øve på å gå på jobbintervju. Vi vil bruke rollespill som metode for å øve på dette. Dette vil være en trygg arena for å lære mer om hvordan det er å være på intervju, og man vil få individuell tilbakemelding i etterkant.

I tillegg til dette vil man som deltaker lære mer om tilrettelegging, og hvilke rettigheter og muligheter man har i NAV. Det vil bli inspirerende innlegg, og vi har satt av tid til hyggelige fellesaktiviteter.

Målet med kurset er å gi deltakerne redskapene og inspirasjonen til å selv finne veien når de skal søke jobb.

For å kvalifisere til kurset må du være 35 år eller yngre, ha en funksjonsnedsettelse eller en kronisk sykdom og motta du arbeidsavklaringspenger eller uføretrygd.

Unge funksjonshemmede dekker overnatting på hotellet. Vi dekker også lunsj, mellommat og middag på onsdag 1. mars og frokost, mellommat og lunsj på torsdag 2. mars.

Vi har også et reisefond som vi kan bruke for å dekke reiseutgifter. I påmeldingsskjemaet (link lenger nede) kan du skrive inn hvor mye du forventer å bruke på reise. Vi vil så fort som mulig gi deg beskjed om vi kan garantere for denne summen og da kan du kjøpe billetter.

Det er gratis å delta på kurs, men om du melder deg på er det obligatorisk oppmøte. Vi har tolv plasser på kurset. Om det er flere enn 12 som melder seg på, vil vi prioritere unge som ikke har vært på jobbsøkerkurs hos oss før.  

Påmeldingsfrist er 13. februar, men om du vil være sikker på å få plass bør du melde deg på så fort som mulig. Påmelding gjøres via dette skjemaet: https://goo.gl/forms/bghxe0BIBUEUJui92

Har du spørsmål? Send de til Stine Mari Nytun Leirdal, stine.mari@ungefunksjonshemmede.no

Ung.no blir svartjeneste på helseområdet

21.12.2016

Fra Regjeringen.no:

Ung.no er Norges største nettsted for ungdom, og en viktig kilde til kunnskap. Ved å samordne tilbudet på Ung.no får ungdom nå én dør inn til digitale informasjons- og helsetjenester. Det er i tråd med ungdoms egne ønsker om å finne relevant informasjon om viktige temaer på ett nettsted, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.  

Samordningen av det digitale helsetilbudet til ungdom er et av tiltakene i Ungdomshelsestrategien som regjeringen la frem i juni. Målet er å styrke de digitale helsetjenestene til barn og unge, og gjøre det enda enklere å finne kvalitetssikre informasjon om kropp og helse på nett. Det er helsepersonell med erfaring fra arbeid med ungdom som svarer på spørsmål.  

Les Ungdomshelsestrategien.

Les saken på Regjeringen.no her.

Unge i og utenfor arbeidslivet

2.12.2016

Unge Funksjonshemmede har stort fokus på arbeid og utdanning for unge funksjonshemmede og kronisk syke. I denne forbindelse ble det på et frokostmøte onsdag denne uken lansert to rapporter om temaet, for å spre informasjon og kunnskap om denne gruppen og hvordan disse ivaretas i arbeidslivet:

Les artikkel om frokostmøtet og rapportene her:

http://www.ungefunksjonshemmede.no/nyheter/vi-vil-at-flere-skal-faa-delta

Søker deltagere til masterprosjekt

26.9.2016

Kan du tenke deg å bidra til innblikk i hvordan studenter med fysiske funksjonsnedsettelser opplever det sosiale aspektet ved studietiden?

Formålet med studien: Økt kunnskap om sosial deltagelse i studiehverdagen, hva fremmer mestring, og hvilke faktorer er viktige for å oppnå gode sosiale relasjoner og sosial deltagelse.

Les mer om prosjektet her:

http://ungefunksjonshemmede.no/nyheter/soeker-deltakere-til-masteprosjekt

LNT

Telefon: 23 05 45 50 E-post: post@lnt.no Besøksadresse: Grenseveien 99 Kontonr.: 8230 06 01398